Nieuws uit de boekwinkel

Het is ook in de Benedictushof te merken dat het vakantieperiode is. Veel gasten uit binnen- en buitenland en ze bezoeken allemaal de winkel, het museum en men zit graag op ons fluisterterras om wat te drinken.

Een nieuw boek in de boekwinkel is een mooie uitgave met wandel- en fietsroutes in en vanuit Bergen, Schoorl en Egmond. Voor iedereen die houdt van wandelen, fietsen, van bossen, weilanden, duinen en de zee. Het is ook  een naslagwerk over de rijke cultuurhistorie, de veranderingen die hier hebben plaatsgevonden en de restaurantjes die je zeker niet mag overslaan. En bovenal een prachtig fotoboek dat je helpt herinneren aan de heerlijke dagen die je er hebt doorgebracht en alles wat je in de toekomst nog zou willen bezoeken. Het is het allemaal!’

Inhoud:

  • 13 gemarkeerde wandelroutes
    • 4 knooppunt-fietsroutes door de gehele gemeente, in te korten op vele manieren
    • Gedetailleerde routekaarten met horeca-stops, picknickplekken en uitzichtpunten
    • QR-code naar de online route
    • 130 bezienswaardigheden met foto en uitleg
    • 350 foto’s
    • Praktische tips
    • Fotocollages met flora, fauna, gebouwen, beelden, monumenten
    • Te doen, te zien, te beleven
    • Cultuur en historie


€ 18,50

Eiland van gisteren

Een andere geliefde vakantieplek is natuurlijk het eiland Texel. Nico Dros, geboren Texelaar, heeft een boek geschreven over het eiland in al zijn keuren. Hij weet aan Texel, naast drama en vlijmend leed, een ruwe lieflijkheid te geven die de lezer blijmoedig stemt. De tien verhalen van het eerste deel roepen een rustieke samenleving op zoals die ruim een halve eeuw geleden nog bestond. In het tweede deel – over het eiland van eergisteren (1850– 1925) – maken we kennis met het dagboek van Jacob Huizinga, een doopsgezinde vermaner die probeerde zijn kerkvolk van drank en ontucht af te brengen, het verhaal van Frerik van der Vis, een visserman die zijn leven in een berijmd volksepos gestalte gaf en Floris Dekker, een ‘ziener’ die de patriarch werd van een kleine gemeenschap in een kwijnende polder. Het boek eindigt met een montere beschouwing over het Tessels, een streektaal die op sterven na dood is. Maar Dros wekt haar tot leven.


€ 21,50

Kakkerlakjes.

Nieuw in het assortiment zijn hele kleine verstuurbare boekjes met elk een verschillend thema: van verjaardag tot troost, van bezinning tot bemoediging.

Zo is er voor iedereen een passend Kakkerlakje, met boodschappen zo onverwoestbaar als kakkerlakken zelf. Het leukste boekje om te krijgen of te versturen; met zorg en liefde voor je gemaakt. Voor als je net iets meer wil zeggen dan met een kaartje.

De kleine boekjes compleet met enveloppe om te versturen (er moeten alleen twee postzegels op) zijn de paradepaardjes van Uitgeverij Loopvis, en een zeer gewenst literair ongedierte in boekhandels en museumwinkels.
Elk Kakkerlakje bestaat uit een creatieve samenwerking tussen een auteur en een beeldmaker. Daarbij is er altijd speciale aandacht voor het beeld, omdat Loopvis vindt dat beeldmakers over het algemeen te weinig aandacht krijgen in het literaire circuit. En om het allemaal nog mooier te maken, zijn de Kakkerlakjes ook nog eens een platform voor zowel gevestigde als nog niet gevestigde makers. Steeds andere auteurs of beeldmakers mogen zich aan een boekje wagen. Hierdoor krijgt elk Kakkerlakje een eigen karakter.

Een kleine greep uit alle Kakkerlakjes:

     
Boekje met enveloppe € 7,99

Nieuwste aanwinsten in de boekwinkel

 

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie