Bedrijfsuitje met Benedictushof

Maandag 2 september 2024 is het nog volop zomer. Perfect getimed heeft het bestuur van de stichting Eggo de vrijwilligers van de Benedictushof die dag in de boot genomen. De stichting Eggo, vernoemd naar de beste vriend van Sint Adelbertus, is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Benedictushof, dus van de abdijwinkel, de horeca, de kaarsenmakerij en het schilderatelier. Als dank voor de inzet voor de Abdij van Egmond is de vrijwilligers een uitje aangeboden, mogelijk gemaakt met de inhoud van de fooienpot, gevoed door dankbare klanten, en een extra bijdrage van de stichting Eggo.

Om elf uur gingen de trossen los en voeren we met het motorschip Claes Horn via Alkmaarder- en Uitgeestermeer naar de Zaanse Schans. Aan boord natuurlijk koffie met gebak en de gelegenheid om elkaar in een ontspannen, zonnige manier beter te leren kennen. Rondleiders blijken veel meer te kunnen dan rondleiden, kaarsenmakers en -schilders zijn meer dan kunstenaars, onderschat niet de kundigheden van de winkelverkopers en horecamedewerkers zijn van alle markten thuis. En let op broeder Johannes en broeder Paul met wortels in Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen die zich steeds meer thuis voelen in het Holland van molens, klompen, cacao en rijstpellen.

Bij de Zaanse Schans aangekomen kregen we een uur de gelegenheid om als een toerist in eigen regio dit erfgoedgebied te verkennen. Er waren er die als waren zij Amerikanen in een kwartier de collectie van het Zaans Museum hebben bekeken. Met strak time management lukte het om in een uur weer terug bij de Claes Horn te zijn, oké in een uur en enkele minuten. Er was ook een extra prikkel ingebouwd: de lunch zou pas worden geserveerd aan boord als we op tijd, om half twee zouden vertrekken…

Even na drie uur vertrok een ieder tevreden naar huis. We hadden elkaar in zonnige omstandigheden, zonder werkdruk, beter leren kennen. En: laat het nieuwe werkseizoen maar beginnen! Iedereen heeft er zin in de Benedictushof tot verdere bloei te brengen. Mocht iemand denken: veel mooie woorden, het zal wel…. Kijk dan naar de foto, omdat één foto meer kan zeggen dan 350 woorden.

Michiel Oosschot

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie